Sollicitatieprocedure

Heb jij op onze site een vacature gevonden die jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan direct! Op deze pagina lees je meer over de sollicitatieprocedure.

 

Via het sollicitatieformulier op deze site kun je direct solliciteren op de vacature die jij graag wil vervullen. Wij beantwoorden elke sollicitatie binnen enkele werkdagen.

Wat kun je verwachten van onze sollicitatieprocedure?

Onze procedure bevat minimaal twee gesprekken. Ook kan een assessment deel uit maken van de selectieprocedure. In het eerste kennismakingsgesprek heb je een gesprek met een medewerker van onze afdeling Human Capital en mogelijk met een collega die dezelfde functie vervult als waar je op hebt gesolliciteerd. In dit gesprek wordt inhoudelijk op de functie ingegaan, maar natuurlijk vinden we het ook heel belangrijk om jou beter te leren kennen.  

Het tweede gesprek is met een van de directeuren van BrixCRM en eventueel met een collega van dezelfde afdeling. Bij dit gesprek zoomen we nog dieper in op de rol die je zal vervullen binnen Brix, je kwaliteiten en ontwikkelpunten.

Ons doel om te komen tot een optimale match zowel voor jou als voor ons. Dat betekent dat jij de baan vindt die past bij jouw competenties en ambities en dat wij de collega vinden die de juiste versterking voor ons team is.

Wanneer zowel jij als wij overtuigd zijn van de win/win situatie worden in een arbeidsvoorwaardelijk gesprek de laatste contractuele zaken besproken.

Heb je nog vragen over deze selectieprocedure? Neem dan contact met ons op.

BRIXCRM BIEDT MIJ DE PERFECTE COMBINATIE VAN EEN LEUKE, UITDAGENDE BAAN EN EEN HEEL GEZELLIG TEAM VAN COLLEGA'S.

ROB LUBBERS - PROJECT MANAGER
Sluit menu X